Over Tanja

´Veelzeggend met weinig woorden.´

Ik ben dichter en taal is mijn passie. Het schrijven van gedichten is voor mij bijna een eerste levensbehoefte geworden. Het is een uitlaatklep voor mijn gevoel en creativiteit.

Poëzie geeft woorden aan de manier waarop ik het leven waarneem: Bij het alledaagse, maar ook bij hoogte- en dieptepunten. Schrijven is waardevol, omdat ik me verbonden voel met degenen die mijn woorden verstaan: Door te delen, raak je. Door te raken, verbind je.

Over mijn gedichten hoor ik vaak terug dat ze herkenbaar, toegankelijk, ontroerend, betekenisvol, actueel, subtiel en inspirerend zijn.

Toon Hermans, Jules Deelder en Annie M.G. Schmidt zijn voor mij grote voorbeelden. Ook laat ik me graag inspireren door de nieuwe generatie dichters en spoken word artiesten.

Taal loopt als een rode draad door mijn leven. Ik studeerde logopedie en neurolinguïstiek. Momenteel combineer ik het schrijverschap met mijn baan als logopedist bij de Koninklijke Aurisgroep. Daarnaast ben ik oprichter van TAALig – Tanja Helderman op Facebook, Instagram en Linkedin. Op TAALig publiceer ik regelmatig eigen werk, dat veelvuldig gelezen en gedeeld wordt.

Welk gedicht komt er bij jou aan de muur?